Ma egy roppant egyszerű, ám igen mutatós és be kell vallani idő igényes darabról esik majd szó. Gyöngy fát fogunk készíteni.

Hozzávalók:
hobbi boltban kapható drót
tetszőleges színű, apróbb gyöngy
egy szebb kavics, vagy kagyló
erős ragasztó (pl.: palmatex)a

 

 

Lássunk hozzá. A gyöngyöt tálkába borítjuk, a drótot pedig hosszabb darabokra vágjuk  ollóval, nem kell egyenlőnek lennie.  Amikor vágás műveletével készen vagyunk a kapott drót szálakat egymás mellé tesszük és összesodorjuk az egyik végénél indulva, körülbelül a feléig. A maradék szétálló drót lesz a fánk koronája.      Következő lépésként az összesodort alját odaragasztjuk a kőhöz/ kagylóhoz. Ez nem két perces művelet. A ragasztó megszilárdulása utána elkezdhetjük a gyöngyök felfűzését. Vegyünk a kezünkbe egy tetszőleges drót szálat, húzzuk fel rá a gyöngyöt félútig, majd a túllógó drótot hajtsuk vissza és sodorjuk az aljához. Így a gyöngyszeműnk egy hurokba kerül. A dolgunk innentől egyszerű. Ugyanezt a műveletet kell folytatnunk addig, amíg az össze dróton nem lesz gyöngy.  Az ágak hosszát könnyen alakíthatjuk, aszerint, hogy a gyöngyöt, milyen közel helyezzük a drót tövéhez. Egy drót szálra tehetünk több gyöngyöt is. Több drótot összefonva vastagabb ágakat kapunk. Lehet kísérletezni, elrontani nem lehet!!!

Tökéletes ajéndék Anyák napjára, névnapokra. Ez egy olyan ajándék, amit gyerekek is el tudnak készíteni egy kis segtíséggel és anyu is örül majd neki, mivel a jól összeállított fa igen mutatós. Személyre szólóbbá tehetjük az ajándékot, ha a megajándékozandó személy kedvenc színeivel dolgozunk, vagy ha a horoszkópjának megfelelő ásványokat is felhasználunk. A horoszkópokhoz illő ásványokról a következő bejegyzésben fogok írni. De az interneten brki rákereshet.